3 Tips voor zomerdrukte Schiphol

3 tips-zomerdrukte

De zomervakantie is weer begonnen en dat betekent een hele hoop goede dingen, maar levert soms ook wat problemen op. Zo is het in de maanden juli en augustus extreem druk op Schiphol. En je wilt natuurlijk niet in de situatie komen dat je je moet haasten om je vlucht te halen, door deze drukte. Om dit te helpen voorkomen, hebben we een aantal tips voor je opgesteld die je zullen helpen bij het optimaal voorbereiden van je reis.

1 – Doe zoveel mogelijk thuis

Hierbij kun je denken aan online inchecken, de status van je vlucht checken, en het wegen van je bagage. Zo kom je niet voor rare verrassingen te staan bij aankomst op Schiphol. Een te zware koffer levert extra kosten hop, of een hoop overhevelen tussen verschillende koffers. Voorkom dit door thuis te wegen! Online inchecken is bij veel maatschappijen tegenwoordig verplicht, maar ook als dit niet het geval is, kun je het maar beter doen. Scheelt een hoop tijd.

2 – Reserveer je parkeerplaats op tijd

Als je met de auto naar Schiphol wilt komen, wil je zo dicht mogelijk en goedkoop mogelijk bij Schiphol parkeren. En in de drukte zal ook een groot deel van de parkeerplaatsen al vergeven zijn. Doe dit dus niet de dag voordat je vertrekt, maar ruim op tijd. Zo heb je ook de kans om alle opties, zoals bijvoorbeeld Valet Parking, rustig tegen elkaar af te wegen. Vergelijk bij Lang-Parkeren-Schiphol.nl alle parkeeraanbieders bij Schiphol.

3 – Pak je koffer slim in

Tijdens je reis zullen er een hoop dingen zijn die je tevoorschijn moet halen om te gebruiken. Stop deze dingen, zoals bijvoorbeeld een paspoort, wat geld of een trui, bovenin je rugzak. Zo heb jij ze in een mum van tijd bij de hand en stop je zo ook zo weer veilig weg. Ook je toiletspullen dienen een speciale behandeling te krijgen. Doe jij ze in je handbagage? Doe ze dan alvast in een doorzichtig zakje zodat je ze in een keer uit je tas kan halen en door de douane kan laten gaan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest