Britse maatschappij Flybe terug op Schiphol

Schiphol Airport

Na een afwezigheid van twee jaar is de Britse regionale luchtvaartmaatschappij terug op Schiphol. Onlangs vertrokken de eerste vluchten van Schiphol naar Birmingham en East Midlands. Eind deze maand volgen er ook nog vluchten naar Londen Heathrow en Belfast City. Het is de bedoeling dat deze vluchten dagelijks gaan plaatsvinden, de vluchten tussen Londen Heathrow en Schiphol zelf wel twee keer per dag. De vluchten worden uitgevoerd met DHC Dash 8-turboprops.

Doorstart samen met investeringsmaatschappij

Twee jaar geleden is Flybe ten onder gegaan aan financiële problemen en moest het al hun activiteiten staken. Nu, twee jaar na het faillissement, is er een doorstart gemaakt. Dit alles is in samenwerking gegaan met een investeringsmaatschappij. Flybe gaat 25 vliegroutes heropenen, waarvan dus vier naar Schiphol Airport. Het zal gaan om voornamelijk vluchten binnen het Verenigd Koninkrijk en een paar routes naar Frankrijk.

Flybe, ooit een van de grootsten op Schiphol

Ooit was Flybe een hele bekende en vooral een van de grotere airlines op Schiphol, destijds waren er nog veel meer routes vanaf Schiphol naar Britse bestemmingen. Het goede nieuws voor Flybe is in ieder geval dat er weer een start is gemaakt en er wellicht in de toekomst nog een uitbreiding zal volgen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest