Druk hemelvaartsweekend Schiphol

3 tips-zomerdrukte

Afgelopen zondag tijdens hemelvaart was het mede door het hemelvaart weekend weer vrij druk op de luchthaven van Schiphol. Gelukkig was de situatie in tegenstelling tot eerdere dagen wel beheersbaar, er vonden daardoor ook geen incidenten plaats.

190.000 passagiers

Er waren in totaal naar schatting 190.000 passagiers op de been op zondag. Dit is het totaal van vertrekkende en aankomende passagiers. Zaterdag waren dit er nog 180.000. Tot 10.00 uur was er buiten nog helemaal geen rij te zien, na 10.00 uur veranderde dit wel. De rij werd zo lang dat er mensen stonden te wachten buiten de tenten die door security waren neergezet, dit zorgde voor veel natgeregende passagiers. In de middag werd de rij weer een stukje korter en stond iedereen droog te wachten.

Drukte door personeelstekort

Het is de laatste tijd erg druk op Schiphol, dit komt voornamelijk door personeelstekorten bij de beveiliging en de bagageafhandeling. Sommige passagiers stonden urenlang in de rij en misten daardoor hun vlucht. Donderdagochtend rond 5.00 uur was er een piek qua drukte en stonden passagiers in de rij tot aan de snelweg.

Overleg op maandag

Vandaag staat een overleg gepland tussen Schiphol en de vakbonden FNV en CNV. Dit overleg zal voornamelijk gaan over de personeelstekorten en de toenemende werkdruk. Voor 1 juni moet er een akkoord zijn, anders volgen er bepaalde acties.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest