Drukte op Schiphol tijdens herfstvakantie

Schiphol-foto

Nu de herfstvakantie in grote delen van Nederland is begonnen begint de drukte op Schiphol ook toe te nemen. Overal staan lange rijen en volgens Schiphol zelf waarschuwt voor een ‘piekdag’. In vertrekhal 2 staat het overal vol met reizigers voorzien van een karretje met hun bagage. Lang niet altijd gebeurt dit op anderhalve meter en hoewel deze maatregel vervallen is blijft het advies om elkaar genoeg ruimte te geven. Dit is op Schiphol dus vaak niet het geval, zeker als het zo druk is tijdens schoolvakanties.

Mondkapjes in vertrekhallen

Ondanks dat het in de vertrekhallen niet verplicht is, dragen veel reizigers er een mondkapje. Dit is pas verplicht nadat je je boardingpass hebt gescand. De drukte is volgens een woordvoerder van Schiphol vergelijkbaar met de drukte van afgelopen zomer. De situatie is nog wel in de hand te houden, mede omdat veel passagiers ervoor zorgen dat de sfeer goed is, ze gaan tenslotte op vakantie.

Schiphol verwacht 2 miljoen reizigers

In de herfstvakantie verwacht Schiphol 2 miljoen reizigers op de luchthaven. Een jaar geleden was het nog een derde van dit aantal, destijds was het mede door corona heel moeilijk of zelfs onmogelijk om te reizen. Door de invoering van de coronapas, erkend door de Europese Unie, is reizen weer wat makkelijker geworden naar de meeste landen. 

Nog niet op oude niveau

Ondanks de stijging van het aantal reizigers op Schiphol is het oude niveau nog niet bereikt. In de herfstvakantie van 2019 waren er 3 miljoen reizigers te vinden op Schiphol. De verwachting is dat dit in 2022 wellicht weer gehaald zal worden, hoewel nog onduidelijk is of de coronapas dan nog actief zal zijn.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest