Enorme drukte op Schiphol door personeelstekort

Schiphol-foto

De laatste tijd is het chaos op Schiphol, dit wordt mede veroorzaakt door het personeelstekort waar de luchthaven al een tijdje mee kampt. Reizigers staan uren lang in de rij en sommigen missen daardoor zelfs hun vlucht. Het tekort aan beveiligingsmedewerkers zorgt voor lange rijen bij de douane.

Lang in de rij

Op Twitter wordt door verschillende reizigers vermeld dat ze lang in de rij moesten staan. Dit kon wel oplopen tot 6 uur. Ook worden er vluchten gecanceld op het laatste moment, dit gebeurde zelfs een uur voor vertrek. Anderen hebben na 6 uur wachten hun vlucht gemist en moesten daardoor opnieuw in een rij gaan staan om de vlucht om te boeken.

Sommigen zijn het wachten zat

Omdat veel mensen na een paar uur in de rij er klaar mee zijn, wordt er voorgedrongen en ontstaan er onveilige situaties. Dit zorgde er onder andere voor dat een controlepoort tijdelijk dicht moest vanwege de onveilige situatie voor de medewerkers.

Drukte tot en met de zomervakantie

Een woordvoerder van Schiphol heeft gezegd dat desondanks de enorme drukte de meeste mensen hun vlucht wel hebben gehaald. Er wordt de komende dagen nog meer drukte verwacht, dit zal ook nog dagelijks zo zijn tot en met de zomervakantie. Schiphol roept reizigers op om nog eerder naar de luchthaven te gaan dan normaal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest