Groot onderhoud aan Schiphol

ben-koorengevel-ZTcZusYqtxg-unsplash

Omdat de verbinding van en naar Schiphol altijd in orde moet zijn, is er soms een aanpassing nodig om dit ook altijd zo te houden. Dit gaat gebeuren in de vorm van groot onderhoud wat plaats gaat vinden tussen 2022 en 2028. De werkzaamheden gaan plaatsvinden op Schiphol tussen Riekerpolder, Schiphol en Hoofddorp opstelterrein.

Toekomstproof

De werkzaamheden die moeten worden gedaan kunnen niet onder normale omstandigheden worden gerealiseerd. Al het werk zal worden gebundeld en naar voren worden gehaald. Er zal dan een en ander aan oponthoud plaatsvinden, maar dit voorkomt overlast in latere periodes.

De werkzaamheden

In beide tunnelbuizen worden dwarsliggers, sporen en de bovenleiding vernieuwd. De treinbeveiliging zal ook worden verbeterd. Asbest materialen die gebruikt zijn in de jaren 80 voor de aanleg van de oudste tunnel worden ook verwijderd. Sporen langs perrons zullen worden verhoogd zodat de trein instap dichter bij het perron komt te liggen. De werkzaamheden zullen moeten zorgen voor 40 jaar betrouwbaar functioneren.

Samen met de stakeholders

Omdat het een grootschalige operatie betreft is het van belang dat alle stakeholders op een lijn zouden liggen. Zo kan de planning op de juiste manier worden uitgevoerd en zal de hinder zo klein mogelijk blijven. ProRail werkt nauw samen met de spooraannemers Strukton en Volker om het grote onderhou

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest