P3 garage Schiphol tijdelijk dicht

 
Door werkzaamheden is het tot en met 17 juli niet mogelijk om gebruik te maken van P3 Parkeren Schiphol. De werkzaamheden zijn nodig om de P3 garage klaar te maken voor de toekomst. Zowel de parkeercapaciteit als de klimaatbewustheid van de parkeergarage wordt ernstig verbeterd. Na het afronden van de werkzaamheden is de capaciteit met 2500 plaatsen toegenomen.

Alternatieven voor parkeren

Aangezien P3 momenteel al een groot aantal parkeerplekken heeft, zal het sluiten van deze plekken mogelijk tot overlast lijden. Gelukkig heeft Schiphol hieraan gedacht. Voor degenen die hun auto langere tijd willen parkeren, is P4 Basic Parking tijdelijk omgetoverd in een Lang-Parkeerplek. Hoewel dit niet de volledige capaciteit van P3 compenseert, zal deze maatregel voor genoeg plekken gedurende de verbouwperiode moeten zorgen. Ook op P6 is gezorgd voor extra parkeerplekken, zodat er nog steeds gebruik kan worden gemaakt van Valet Parking. P6 Valet Parkeren bevindt zich tegenover de vertrekhal. Een klein stukje lopen dus maar.

Extra Parkeerplekken voor P3

Als de verbouwing van de parkeerplekken eenmaal is afgerond, zullen er 2500 extra parkeerplekken beschikbaar zijn op P3 Parkeren Schiphol. Hiermee hoopt Schiphol de verwachte groei van de luchthaven aan te kunnen. De werkzaamheden vallen samen met andere verbouwingen aan Schiphol. Zo wordt er een nieuwe Pier gebouwd, waar mensen kunnen verblijven voordat hun vlucht vertrekt. Ook komt er een compleet nieuwe terminal waar vluchten kunnen landen en opstijgen.

Klimaatbewust

In deze tijd moet er bij elke verbouwing natuurlijk worden gedacht aan het klimaat. Zeker voor een luchthaven is het van groot belang om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn, kijkende naar de uitlaatgassen van een vliegtuig. De nieuwe pier en terminal zullen over warmte- en koudeopslagplaatsen beschikken. Hiermee wordt er zuiniger met energie omgegaan. De nieuwe parkeerplaatsen worden gebouwd met milieuvriendelijke materialen. Op deze manier probeert Schiphol zijn steentje bij te dragen aan de klimaatproblemen.