P4 compenseert gesloten P3 garage

 
Door verbouwingen is de parkeergarage van P3 gesloten tot 17 juli, en dit kost veel parkeerplekken. P3 Lang Parkeren was een van de belangrijkste plaatsen waar reizigers hun auto lieten staan. Om dit verlies op te vangen, is ervoor gekozen om P4 Basic Parking om te toveren tot een lang-parkeerplek. Dit zal de verloren plaatsen voor een groot deel opnieuw beschikbaar maken, maar toch zal dit enige overlast kunnen veroorzaken. Zo is P4 een stukje verder van Schiphol dan P3, waardoor je 5 minuten langer in de shuttlebus zit.

Werkzaamheden

Het verbouwen van P3 valt samen met de bouw van een nieuwe Pier en een nieuwe Terminal. Het uitbreiden van zowel de parkeerplekken als het aantal passagiers per dag, gaat natuurlijk hand in hand. Met de uitbreiding van P3 komen er 2500 lang parkeren parkeerplekken bij. Hiermee hoopt Schiphol de groei van de luchthaven aan te kunnen. Met de verbouwing wordt er ook gewerkt aan de klimaatdoelstellingen van Schiphol. Bij de pier en de terminal worden energiezuinige maatregelen genomen. Er komen bijvoorbeeld warmte- en koudeopslagplaatsen.

Genoeg plekken

Een woordvoerster van Schiphol heeft bevestigd dat er met de nieuwe rol van P3 genoeg parkeerplaatsen worden gecreëerd voor alle reizigers. Ook in de drukke periodes die gaan komen, zoals de meivakantie en het begin van de zomervakantie. Tijdens de piek van de zomer is de verbouwing van P3 overigens al afgerond.

Mogelijke overlast

Zoals gezegd is het 5 minuten langer met de shuttlebus van P4 naar Schiphol dan vanaf P3. Dit is niet het enige nadeel aan P4, want de bus gaat slechts 4 keer per uur, in plaats van 6. Hier dien je als reiziger dus wel degelijk rekening mee te houden, aangezien je dit wel een kwartier kan kosten, in totaal. Dit wordt dan wel weer gecompenseerd in de prijs van het parkeren. Voor een week parkeren op P4 betaal je gemiddeld zo’n 10 euro minder per week, dan wat je zou betalen voor een plek op P3.