Passagierscijfers voor meer dan de helft hersteld

Schiphol-topdrukte

Goed nieuws voor Schiphol, het aantal passagiers in augustus is flink hersteld. In augustus reisden er 3,8 miljoen passagiers van, haar of via Schiphol naar hun eindbestemming. In augustus 2019 was dit aantal 6,8 miljoen. Dit komt neer op 55 procent van de hoeveelheid passagiers in 2019. In juli was dit percentage nog 45 procent en in juni slechts 26 procent. Er is een stijgende lijn te zien, maar de aantallen zijn nog lang niet hersteld. Ten opzichte van de cijfers in augustus 2020 is het aantal passagiers verdubbeld.

Langzaam herstel Schiphol Airport

Omdat Schiphol ook heel actief is op het gebied van intercontinentale vluchten heeft het veel last van restricties, hierdoor ligt een groot deel hiervan volledig plat. Op Rotterdam The Hague Airport zijn er alleen Europese vluchten, hierdoor gaat het herstel daar wat sneller dan op Schiphol Airport. Om een vergelijking te maken met augustus 2019, het aantal passagiers is in augustus 2021 gestegen tot 68 procent van het aantal in 2019, dit is flink meer dan de stijging op Schiphol. Schiphol heeft ondanks de stijging dan ook nog een lange weg te gaan. Er is licht aan het einde van de tunnel, maar er moet nog veel gebeuren wil Schiphol terugkeren naar de aantallen die ze gewend zijn.

Vrachtvluchten op Schiphol

In tegenstelling tot de passagiersvluchten van, naar en via Schiphol, zijn de vrachtvluchten vrij stabiel gebleven ten opzichte van de periode voor Corona. Het aantal volledige vrachtvluchten was in augusuts 2019 nog 1194, in augustus 2021 was dit aantal 1743. Dit is een stijging van 68,5 procent. Hiermee wordt het tonnage dat eigenlijk op passagiersvluchten had moeten worden vervoerd gecompenseerd. Het totale volume is daarom ook vrijwel gelijk aan het aantal in 2019; ongeveer 131.000 ton.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest