Personeel Schiphol krijgt compleet nieuwe outfit

steward

Het personeel op Schiphol is vanaf volgende week te zien in een compleet nieuwe outfit. Ongeveer 7500 medewerkers zullen nieuwe en duidelijker zichtbare kleding krijgen. Het gaat om alle soorten medewerkers, van passenger assistants tot bagagemedewerkers en van floor managers tot security. Schiphol wil de meest duurzame luchthaven van de wereld worden, de nieuwe bedrijfskleding is daarom ook op een hele duurzame manier geproduceerd.

Kleding ontworpen door designer Karin Slegers

De outfits zijn ontworpen door Karin Slegers uit Sint-Michielsgestel en worden ontworpen door Wiltec en Groenendijk Bedrijfskleding. Wiltec, gevestigd in Uden, heeft de opdracht in 2019 gekregen en is sindsdien met een kleine 400 man bezig om het project te laten slagen. Het gaat in dit geval om de draagtest, maatopname, distributie, beheer en levering.  Karin Slegers ontwierp al eerder de kleding voor AmbulanceZorg Nederland. In dat geval ging het om 5500 medewerkers die werden voorzien van een compleet nieuwe outfit. Karin Slegers: ,,Ik ben ontzettend trots op de collectie die ik voor de medewerkers van Schiphol heb kunnen neerzetten. Het belangrijkste is je werk comfortabel kunnen doen.”

Gezag, gastvrijheid en toegankelijkheid

De nieuwe bedrijfskleding straalt gastvrijheid en toegankelijkheid uit. Waar nodig straalt het ook gezag uit, op Schiphol is dat nou eenmaal soms nodig.  HR-directeur van Schiphol, Heleen Kuijten-Koenen: De kleding is in nauwe samenwerking met medewerkers ontwikkeld, om zo goed mogelijk aan te sluiten bij hun wensen. We vinden het belangrijk dat onze collega’s zich er comfortabel in voelen”

Voor elke functie een passende outfit

Elke functie heeft een eigen soort ontwerp, volledig passend bij de functie. Elke functie vraagt namelijk om andere eisen. De verschillende outfits vormen wel samen één geheel wat weer is gebaseerd op bepaalde kenmerken van Schiphol. Het doel van dit geheel is dat het duidelijk zichtbaar en herkenbaar is voor de aanwezige reizigers op Schiphol. 

Bron: Schiphol

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest