Schiphol gestart met Bouw nieuw vrachtgebouw

Schiphol-topdrukte

Op Schiphol zijn ze begonnen met de bouw van een van de grootste logistieke gebouwen op een luchthaven ter wereld. Er wordt door Schiphol Aiport 200 miljoen euro geïnvesteerd in het gebouw. Het gaat om Dnata Cargo City en onlangs is de eerste paal geslagen op de luchthaven. Het gebouw komt te liggen naast het platform dat Schiphol Commercial Real Estate voor Dnata ontwikkelt.

Dnata Cargo City Amsterdam

Het gebouw zal voluit Dnata Cargo City Amsterdam gaan heten en wordt een van de grootste logistieke gebouwen ter wereld. Zo zal er 61.000 vierkante meter bedrijfsruimte beschikbaar zijn, hiervan is 6700 vierkante meter inpandige kantoorruimte. De doelstelling is om 850.000 ton aan vracht per jaar te verwerken in het enorme gebouw. In de zomer van 2024 zal het gebouw volledig operationeel moeten zijn.

Duurzaam Schiphol

Schiphol zet tegenwoordig steeds meer stappen in de richting van duurzaamheid. Het Dnata Cargo City gebouw is hier een goed voorbeeld van. Minimaal de helft van het gebouw bestaat uit hergebruikte materialen, er komen zonnepanelen op het dak en het gebouw wordt aangesloten op een Warmte Koude Opslag.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest