Schiphol hervat drietal lijndiensten

Schiphol-topdrukte

Steeds meer lijnvluchten die sinds de corona pandemie waren opgeschort worden weer hervat. Veel lijndiensten werden tijdelijk stopgezet omdat door corona de vluchten bijna niet geboekt werden of dat het simpelweg niet mogelijk was om naar die luchthavens te vliegen. 

Met Transavia naar Parijs-Orly

Transavia France, het kleine zusje van Transavia Nederland, heeft de lijndienst tussen Schiphol en Parijs-Orly weer hervat. Sinds afgelopen weekend wordt de vlucht weer dagelijks uitgevoerd, het varieert op dit moment van een tot drie keer per dag. Ondanks dat de vlucht tussen Schiphol en Parijs-Orly een tijd lang niet door kon gaan was het toch mogelijk om van Schiphol naar Parijs te vliegen met KLM of Air France, je moest dan wel vliegen op vliegveld Charles de Gaulle. Tickets voor de vlucht van Schiphol naar Parijs-Orly met een Boeing 737-800 kunnen geboekt worden op de Nederlandse website van Transavia.

Met United Arlines naar Washington D.C. en Houston

Het was door corona lange tijd niet mogelijk, maar in december is het dan eindelijk weer mogelijk. De lijndiensten vanaf Schiphol naar Washington D.C. en Houston kunnen vanaf december weer geboekt worden door reizigers. Dit heeft er mee te maken dat de USA heeft aangekondigd vanaf 8 november weer gevaccineerde reizigers toe te laten uit de Schengenlanden, het VK, India, China en Zuid-Afrika. 

Dat brengt het aantal lijndiensten van United Airlines van twee naar vier, een verdubbeling. Op dit moment vliegt United Airlines naar Chicago en New York en in december komen daar dus Washington D.C. en Houston bij. Alleen de lijndienst naar San Fransisco en de tweede vlucht naar New York ontbreken nog, maar zullen op termijn waarschijnlijk volgen.

Schiphol steeds drukker

Nu veel landen weer reizigers accepteren uit andere landen wordt het ook steeds drukker op Schiphol. Hoewel de cijfers nog lang niet de oude zijn, blijkt uit de cijfers dat er een stijgende lijn zit in het aantal reizigers op Schiphol. Het herinvoeren van lijndiensten die stil lagen door corona helpt daar aanzienlijk aan mee. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest