Schiphol klaar voor zomerdrukte

 
In Juli en Augustus verwacht Schiphol 13 miljoen passagiers, dat is 1 procent meer bezoekers dan vorig jaar in Juli en Augustus. Op de drukste dagen zullen zo’n 233.000 passagiers via Schiphol reizen. De drukste periode wordt rond Augustus verwacht als veel mensen terug komen van vakantie en anderzijds veel mensen nog op vakantie gaan.

Sneller Inchecken

In vertrekhal 2 en 3 wordt er gebruik gemaakt van een CT-scan. Door deze scan is het mogelijk om sneller in te checken. Bepaalde bagage hoef je niet meer uit de koffer te halen omdat de CT-scan dit volledig kan controleren. Het is de bedoeling dat in 2020 vertrekhal 1 ook uitgerust wordt met een CT-scan. Reizigers die met de vliegmaatschappij Cathay Pacific naar Azië vliegen krijgen de mogelijkheid om met gezichtsherkenning de paspoortcontrole door te komen en te boarden. Deze proef moet ervoor zorgen dat de snelheid bij paspoortcontroles en boarden verhoogd worden.

Paspoort problemen

Mochten reizigers op Schiphol er achter komen dat ze hun paspoort zijn vergeten mee te nemen of dat het paspoort niet meer geldig is dan heeft Schiphol een oplossing: het noodpaspoort. Vorig jaar heeft de marechaussee 11.000 noodpaspoorten uitgegeven.

Landen hebben voor paspoorten verschillende regels. Het kan zijn dat je paspoort alleen geldig hoeft te zijn tijdens je reis, in andere landen moet het paspoort bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig zijn. Bekijk dus goed welke regels gelden bij het land waar jij naar toe vertrekt.

Parkeren

Om tijd te besparen gaat het mogelijk worden om bij P3 Parkeren Schiphol ruimbagage in te checken. Vanwege de drukte raadt Schiphol aan om van te voren je parkeerplek bij Schiphol te reserveren. Ben je benieuwd of je kan besparen op het Parkeren bij Schiphol? Vergelijk dan bij Lang-Parkeren-Schiphol.nl alle parkeeraanbieders bij en in de buurt van Schiphol