Schiphol opent nieuw meditatiecentrum

Meditatiecentrum schiphol

Schiphol heeft een nieuwe ruimte geopend aan het begin van de E-pier. Het betreft een nieuw Stiltecentrum. Het is een multifunctionele ruimte waar iedereen naar binnen kan lopen. De ruimte is ontworpen door de architect Gerard van der Veer. Schiphol verwacht dat er meer dan 60.000 bezoekers per jaar naar het centrum komen.

Voor wie is het?

Aangezien reizigers van over de hele wereld naar Schiphol vliegen, is er ook aan elke religie gedacht. Op de glazen wand die in de ruimte staat, vind je symbolen van alle grote religies. Ook liggen de (heilige) boeken van deze religies in de zaal. Deze zijn beschikbaar in verschillende talen. Voor het gebruik van deze boeken, kun je een sleutel van de ‘boekenkast’ lenen. Deze is af te halen bij de KLM-Crown Lounge, gelegen naast het Stiltecentrum. Je hoeft Echter niet religieus te zijn om gebruik te maken van de rust in het meditatiecentrum. Er is bijvoorbeeld plaats voor het doen van yoga-oefeningen, maar je kunt ook gewoon rustig gaan zitten, en even tot rust komen.

Diensten en aanspreekpunten

In het Stiltecentrum kun je elke zondag om 11:00 een kerkdienst bijwonen. Het Luchthavenpastoraat is verantwoordelijk voor deze diensten. Om de beurt wordt er een Eucharistieviering, een Anglicaanse en een Protestantse dienst gehouden. Deze diensten zijn volledig in het Engels. Het is ook mogelijk om als groep zelf een dienst te organiseren. Dit kan in overleg met een van de medewerkers. Deze zijn elke dag van 9:00 tot 17:00 aanwezig in het centrum. Het gaat hier om een groep van 3 pastores en 25 vrijwilligers. De aanwezige mensen staan altijd voor diegenen klaar, die het nodig hebben. Je kunt ook contact opnemen met iemand van het pastoraat via email (luchthavenpastoraat@schiphol.nl) of telefoon (020 601 4751).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest