Schiphol verwacht topdrukte

Schiphol-topdrukte

Nu er weer de nodige versoepelingen zijn doorgevoerd op het gebied van corona en het overgrote deel van Nederland wordt gevaccineerd, zal de drukte op de luchthaven van Schiphol deze zomer weer groter worden. Op piekdagen worden 160.000 reizigers per dag verwacht, dit is een flink aantal. Echter is dit niet zo druk als bepaalde dagen van voor de corona crisis. Op de drukste dagen in de zomer van 2019 liepen er 235.000 reizigers op een dag rond op Schiphol. Dit aantal zal zeker deze zomer niet worden gehaald, in de zomer van 2022 zijn de verwachtingen dat de aantallen van voor corona wel weer gehaald worden. 

Digitaal coronapaspoort

Op 1 juli is het digitale coronapaspoort ingevoerd, dit scheelt een hoop tijd en gedoe op Schiphol. Voorheen moesten alle PCR-testbewijzen en inentingspapieren handmatig worden gecontroleerd, dit kostte enorm veel tijd. Door de invoering van het digitale coronapaspoort hoeven reizigers enkel hun persoonlijke QR-code te tonen zodat die kan worden gescand. Schiphol verwacht geen grote problemen qua doorlooptijd, het blijft echter wel verstandig om ruim op tijd naar Schiphol te komen.

Goed voorbereid op reis

Zorg dat je goed voorbereid naar Schiphol komt. Zoek goed uit welke documenten je nodig hebt en wat er verder moet gebeuren om af te reizen naar het land van bestemming. Alle informatie over elke verschillend land is te vinden op Nederland Wereldwijd. Per land is te zien of je het land kunt betreden met een vaccinatie, PCR-test of bewijs van genezing. Ook per kleurcode kan het per land weer verschillend zijn, ga dit goed na en kom niet voor verrassingen te staan op Schiphol of op het vliegveld in een ander land. 

Bespaar tijd met een goede parkeerplek

Een goede parkeerplek rondom Schiphol kan je een hoop tijd besparen, zeker in de tijd waarin alles op Schiphol nog wat experimenteel is. Via onze website vergelijk je alle parkeeraanbieders op en rond Schiphol met elkaar, je kan zelf kiezen welke aanbieder het beste bij jou en je geplande reis past. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest