Taxi’s op Schiphol duurder geworden

taxi

Als je anno 2021 met de taxi naar Schiphol wil reizen, betaal je meer dan voorheen. Dit komt naar voren in een onderzoek naar de prijzen van een taxirit van het vliegveld naar het centrum. In het geval van Schiphol Airport is dat Amsterdam-centrum. Je betaalt nu 55 euro in plaats van 45 euro, dit komt neer op een stijging van 22 procent. Schiphol is daardoor een van de duurste vliegvelden van Europa, helemaal als je het gaat omrekenen naar prijs per kilometer. In Europa is het gebruikelijk dat je in een taxi een starttarief en een prijs per kilometer betaalt, reizigers betalen op Schiphol echter zowel het starttarief, een prijs per kilometer én een prijs per minuut. Het hangt er dus ook nog eens vanaf welke route de taxichauffeur in kwestie rijdt. Kiest hij een omweg, dan kan de prijs nog verder oplopen dan de eerder genoemde 55 euro.

Londen en Milaan

Andere steden waarbij de taxiprijs erg hoog is zijn Londen en Milaan, de gehele top 6 op basis van de totaalprijs voor een taxirit naar het centrum wordt bezet door vliegvelden in en rondom Londen en Milaan. Voor Londen is dit logisch aangezien sommige vliegvelden daar erg ver van Londen-centrum af liggen. Schiphol staat op plek 11 in dit lijstje, ondanks dat de afstand van Schiphol naar Amsterdam-centrum slechts 17 kilometer is. Ter vergelijking, vanaf Antalya Airport betaal je omgerekend slechts 5 euro voor een ritje naar het centrum van Antalya, en deze rit is 15 kilometer lang. Het gemiddelde in het onderzoek was 41 euro, dit is berekend over een taxirit van gemiddeld 34 minuten. 

Alternatieven voor dure taxi’s

Er zijn een hoop alternatieven te bedenken om geen taxi te hoeven gebruiken. Het OV was voor de corona crisis een goede optie, veel mensen vermijden nu liever de drukke trams en bussen en kiezen sneller voor een taxi. Ook huurauto’s waren voorheen een populaire keuze voor veel mensen, maar ook die optie is minder in trek sinds de uitbraak van corona. Een goed alternatief is een goede parkeerplek op of rondom Schiphol Airport. Weet je niet goed welke parkeeraanbieder je moet kiezen? Maak dan gebruik van de vergelijker op onze website, je krijgt op die manier een goed overzicht van alle parkeeraanbieders en hun tarieven. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest