Valet Parking Schiphol

Vergelijk de parkeermogelijkheden bij Schiphol Airport

Valet Parkeren Schiphol

Het parkeren van je auto op of rondom Schiphol kan op veel verschillende manieren. Valet parking is een manier van parkeren waarbij je als klant weinig zorgen hebt over het daadwerkelijke parkeren van je auto, dit wordt namelijk voor je gedaan. Deze manier van parkeren bij Schiphol neemt veel stress weg, je kiest namelijk zelf je tijdstip en een van de chauffeurs brengt jouw auto naar een veilige parkeerplek. Ondertussen loop jij al rond op de luchthaven, op weg naar je vakantiebestemming. Je auto wordt na de afgifte met veel zorg en respect behandeld. Er komen niet meer kilometers op de teller dan nodig en de professionele chauffeurs zullen zorgvuldig met jouw auto omgaan. De auto wordt op een veilige plek neergezet en wordt ook niet gebruikt in de tussentijd.

Hoe werkt valet parking Schiphol?

Bij veel parkeeraanbieders werkt valet parking op nagenoeg dezelfde manier. Op de website geef je bij je reservering aan op welk tijdstip je bij de vertrekhallen van Schiphol aankomt. Een chauffeur van de parkeeraanbieder zorgt er dan voor dat hij ook rond die tijd bij de vertrekhallen staat. Een veelgekozen plek is de bocht tussen vertrekhal 2 en 3, veel aanbieders van valet parking nemen daar de auto’s van hun klanten in ontvangst. Ook gebeurt het overdragen van de auto wel eens op de Kiss & Ride plekken. Gezien de drukte op en rondom Schiphol is het niet altijd even makkelijk om exact op het afgesproken tijdstip te arriveren bij de vertrekhallen. Een belletje 15 minuten voor aankomst is daarom een veel gebruikte manier om even aan te geven hoe laat je er precies bent.

Eenmaal aangekomen bij de vertrekhallen staat er een chauffeur klaar die jouw auto in ontvangst zal nemen. Voordat de chauffeur de auto weg zal brengen naar het beveiligde parkeerterrein zal er eerst een check in en rondom de auto plaatsvinden. Er zal gekeken worden naar eventuele schades zodat niemand voor verrassingen komt te staan bij terugkomst van vakantie. Ook worden er foto’s gemaakt van het voertuig zodat de huidige staat van de auto op beeld wordt vastgelegd. Nadat deze check is voltooid kan jij met een gerust hart richting de vertrekhallen en zal de chauffeur jouw auto parkeren op een beveiligd parkeerterrein rondom Schiphol. 

Bij terugkomst werkt valet parkeren eigenlijk hetzelfde als bij vertrek. Bij de reservering heb je een tijd aangegeven dat je weer terugkomt op Schiphol. Ook hier is het vaak zo dat er 15 minuten voor aankomst bij de vertrekhallen nog even wordt gebeld zodat de chauffeur op tijd kan vertrekken. Hierdoor zal de chauffeur altijd al klaarstaan met jouw auto en hoef je ook op de terugreis niet onnodig te wachten. 

Voordelen van valet parking op Schiphol

Bij valet parking wordt het je allemaal wat makkelijker gemaakt, je hoeft eigenlijk alleen maar naar de vertrekhallen van Schiphol te rijden, waarna je auto wordt weggebracht door een chauffeur en jij op je gemak richting de gates kan lopen. Dit bespaart je een hoop tijd en moeite, niemand wil in de stress zitten terwijl er een mooie vakantie wacht. Vaak wordt valet parking gezien als een luxe parkeeroplossing, tegenwoordig is het echter steeds betaalbaarder en maken er steeds meer mensen gebruik van, met name op en rondom vliegvelden als Schiphol Airport.

Waar je bij andere parkeermogelijkheden altijd op een afstandje van Schiphol je auto moet parkeren, parkeer jij je auto nu gewoon vlak voor de ingang van de vertrekhallen. Dichterbij dan dat kan niet en de chauffeur zal je auto vervolgens met zorg behandelen en hem veilig parkeren op een parkeerterrein in de buurt van Schiphol. De tijdwinst die bij valet parking wordt behaald is een van de voordelen waar heel veel mensen over te spreken zijn. 

Andere bijkomende voordelen zijn de extra services die valet parking aanbieders vaak aanbieden. Denk hierbij aan het wassen van je auto of het stofzuigen van de binnenkant van de auto. Ook elektrische auto’s kunnen volledig worden opgeladen. Zomerbanden kunnen worden omgewisseld voor winterbanden en een boeket verse bloemen kan worden klaargelegd op de achterbank als je terugkeert op Schiphol. Heb je een lange terugvlucht achter de rug en kom je midden in de nacht pas aan op Schiphol? Bij veel valet parking aanbieders heb je de mogelijkheid om een privé chauffeur bij te boeken die je vervolgens in je eigen auto naar huis brengt. Zo ontstaan er geen gevaarlijke situaties op de weg en ben jij weer veilig thuis.

Valet Parkeren Schiphol Vergelijken

Vergelijk de valet parkeermogelijkheden bij Schiphol Airport en bespaar op je parkeerkosten
Bespaar

Hoe kan je valet parking Schiphol reserveren bij Lang-Parkeren-Schiphol.nl?

De meest eenvoudige manier om valet parking te reserveren via Lang-Parkeren-Schiphol is door gebruik te maken van onze vergelijker. Met deze vergelijker kan je de parkeeraanbieder kiezen die het best bij jou past. Door de verschillende filters die je kan gebruiken is het gemakkelijk om de juiste parkeer aanbieder in het overzicht te laten verschijnen.

Het werkt het best als je eerst de exacte data van jouw vakantie links bovenin invult. Het vliegveld staat automatisch ingevuld op Schiphol. Nadat je de juiste data hebt gekozen klik je op ‘Wijzig data’, vervolgens blijven alleen de parkeeraanbieders over die beschikbaar zijn op jouw data.

Als je echt alleen op zoek bent naar valet parking Schiphol is het zaak dat je links van het overzicht de opties ‘Valet parkeren (buiten)’ en ‘Valet parkeren (binnen)’ aanvinkt. Op deze manier krijg je alle parkeeraanbieders te zien die valet parking aanbieden met zowel parkeerterreinen in de open lucht als overdekte parkeergarages. 

Wil je alleen valet parking waarbij jouw auto wordt geparkeerd op een parkeerterrein dat zich buiten bevindt? Dat vink je de mogelijkheid om binnen te parkeren weer uit zodat alleen parkeeraanbieders die valet parking in combinatie met een parkeerterrein buiten worden getoond in het overzicht. 

Rechts bovenaan het overzicht kan je de getoonde aanbieders ook nog filteren op prijs, afstand en ervaringen. Aangezien het hier om valet parking gaat is het filteren op afstand niet nodig. Wel kan het nuttig zijn om te filteren op prijs, mocht je op zoek zijn naar de goedkoopste mogelijkheid. Het filteren op ervaringen toont de aanbieders met de beste beoordelingen bovenaan. 

Heb je een parkeeraanbieder gevonden die aan jouw wensen voldoet? Dan klik je in het blokje van de aanbieder op ‘Reserveren’. Je komt vervolgens op de website van Parkos waar je de reservering voort kan zetten. Als je op de website van Parkos op de oranje reserverings knop klikt kan je de reservering definitief afronden door het invullen van je persoonlijke gegevens, de gegevens van je auto, tijdstippen van afgifte auto en vluchtgegevens. 

Veelgestelde vragen

Wil jij nog meer weten over Lang-Parkeren-Schiphol? Hieronder volgt een overzicht met veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Er zitten zoals gezegd een hoop voordelen aan valet parkeren. Het levert een hoop minder stress op dan wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van een shuttle service. Je bent bij een shuttle service toch afhankelijk van een aantal zaken. De shuttle bussen rijden soms niet als de bus nog niet helemaal vol is, waardoor sommige reizigers vertraging oplopen tijdens hun reis. Ook kan het soms zo druk zijn dat de shuttle bussen juist te vol zitten waardoor je moet wachten op een volgende shuttle bus. Dit zorgt bij veel reizigers voor stress en daar zit niemand op te wachten vlak voor de vakantie. 

 

Een ander bijkomend voordeel is dat je maar een klein stukje met je bagage hoeft te lopen, dit is bij gebruikers van de shuttle service wel anders. Die moeten hun bagage in en uit de shuttle bus tillen en moeten vaak ook nog hele stukken lopen naar de vertrekplaats van hun shuttle bus. Bij valet parkeren wordt het je allemaal veel makkelijker gemaakt en kan je zonder zorgen op vakantie.

Valet Parkeeraanbieders op Schiphol

24:7 Parking Schiphol

Vanaf €5,04 per dag

5/5

Centraal Parkeren

Vanaf €10,90 per dag

4/5

Comfort Parking

Vanaf €6,50 per dag

4/5

Drive Up Services

Vanaf €4,80 per dag

4/5

P6 Parkeren Schiphol

Vanaf €12,85 per dag

5/5

Park 'N Fly

Vanaf €4,70 per dag

4/5

Parkingpoint

Vanaf €4,75 per dag

5/5

Quick Parking

Vanaf €8,70 per dag

5/5

The Star Parking

Vanaf €9,50 per dag

4/5

The Valet Guys

Vanaf €8,50 per dag

4/5