Welk luchthaven wordt het meest aangevlogen vanaf Schiphol

aanvliegroute-schiphol

Er zijn een hoop luchthavens waar Schiphol van en naar toe vliegt met hun vliegtuigen, en er staat een luchthaven helemaal bovenaan wat betreft het totaal aantal vluchten van en naar Schiphol in 2021. Het gaat in dit geval om Parijs Charles de Gaulle, er vonden in totaal 5986 vluchten plaats tussen Schiphol en Parijs CDG. Dit is een toename van 20,4 procent ten opzicht van een jaar eerder. Parijs CDG stoot met dit aantal Londen Heathrow van de troon, dat hiervoor de meeste vluchten van en naar Schiphol verzorgde.

Londen Heathrow

Londen Heathrow zakt zelfs naar de derde plaats en is ingehaald door Barcelona Airport, wat gestegen is naar de tweede plaats. Londen Heathrow kwam tot een totaal van 4094 vluchten in 2021, dit is een daling van wel 23 procent. Dit had mede te maken met de strenge reisrestricties tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. British Airways kromp hierdoor ook en dat is terug te zien in de cijfers. Barcelona Airport is met een totaal van 5089 vluchten en een stijging van 44 procent een van de grootste stijgers in de lijst.

De complete top 10

Naast Parijs, Barcelona en Londen wordt de top 10 gecompleteerd door Dublin, Kopenhagen, Madrid, Lissabon, Rome, Frankfurt en Berlijn. Rome Fiumicino was met een stijging van 46,3 procent de grootste stijger in de top 10, vlak na Barcelona.
Als het gaat om aantal passagiers in plaats van aantal vluchten staat Barcelona bovenaan met 608.458 passagiers die in 2021 van en naar Schiphol vlogen. Parijs en Istanbul vormen samen met Barcelona de top 3 in deze statistiek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest