P3 Schiphol

Binnen 5 minuten op Schiphol

Parkeerplekken: 15.000

Een reis vanaf Schiphol betekent vaak dat je op weg bent naar een mooie vakantie of op een efficiënte zakentrip. Je wilt natuurlijk hebben dat je hoofd zich zo veel mogelijk kan richten op de trip zelf. Daarom moet het reizen van en naar Schiphol zo vloeiend mogelijk gaan. Een van de handigste manieren is om met de auto te gaan, en deze te plaatsen in een van de bekende en betrouwbare parkeerterreinen. P3 Parkeren Schiphol is een van dit soort plekken. Hier kun je relatief goedkoop je auto kwijt, en bovendien zijn er een aantal handige extra diensten waar je gebruik van kunt maken. Zo wordt de reis nog leuker en gemakkelijker.

Hoe gaat parkeren op P3 in zijn werking?

P3 Parkeren Schiphol ligt relatief dichtbij de vertrekhal van luchthaven Schiphol. Bovendien is het parkeerterrein erg goed bereikbaar. Vanaf de A4 rijd je eigenlijk zo de parkeerplaatsen op. Als je eenmaal op het terrein bent, kun je je auto zelf parkeren. Je houdt dus ook de sleutel zelf, wat extra veilig is. Als je je auto eenmaal hebt geparkeerd, kun je zo richting de snelbus lopen. Deze vertrekt om de 10 minuten, en binnen 5 minuten heeft deze bus je naar een van de vertrekhallen van Schiphol gebracht. Deze snelbus is uiteraard gratis te gebruiken als je een plaats hebt gereserveerd op P3 Parkeren Schiphol. Parkeren op deze parkeerplaats kan alleen als je langer dan 3 dagen blijft. Overdekt parkeren kan ook op P3, alleen dit kost wel extra geld.

P3 Parkeren Schiphol zonder reserveren

Op P3 is het zelfs mogelijk om te parkeren zonder dat je hier van tevoren een plekje hebt gereserveerd. Het kost wel een stuk meer, ongeveer €65,- voor 1 tot 3 dagen. Voor elke dag extra betaal je €7,50 extra. Voor overdekt parkeren geldt hetzelfde, alleen dan met een starttarief van €75,-. Als je je parkeerplaats wel hebt gereserveerd kun je ervoor kiezen om in- en uit te rijden met je creditcard, of met je kentekenherkenning. Dit gaat allebei even snel aangezien het scannen bij de poortjes volledig is geautomatiseerd. 

Elektrische opladen bij P3 Schiphol

Voor mensen met een elektrische auto is ook goed nieuws, want er zijn oplaadpunten aanwezig. Deze zijn van tevoren niet te reserveren, dus het is even hopen op een plaatsje. Je betaalt een starttarief van €1,-, plus €0,30 per kWh. P3 Parkeren Schiphol is een van de weinige plekken waar ruimte is voor auto’s die hoger zijn dan 2 meter. Overigens kun je niet overdekt parkeren met een auto van deze hoogte.

Bagage inchecken op P3 Schiphol

Een van de voordelen van parkeren op P3 Parkeren Schiphol is het feit dat je je bagage, en jezelf, kunt inchecken op de parkeerplaats zelf. Dit geldt overigens wel alleen voor reizigers die in de meivakantie(20 April t/m 7 Mei) of zomervakantie(14 Juli t/m 20 Augustus) vliegen met TUI of Transavia. Dit inchecken is volledig gratis, en je stapt zo zonder koffers en andere bagage in de snelbus, dat scheelt je een hoop tijd en moeite.

Parkeren P3 op Schiphol

Parkeren op P3 Schiphol biedt een hoop voordelen, zo ben je slechts 5 minuten verwijderd van de luchthaven, heeft de parkeergelegenheid ruim voldoende plekken (zowel overdekt als onoverdekt), zijn alle parkeerplekken goed beveiligd met camera’s en rijden er gratis pendelbussen om je van en naar de vertrekhallen te brengen. Je kan al vanaf 44 euro terecht op het parkeerterrein of in de parkeergarage. Het reserveren van een plek op P3 Schiphol is ook zeer eenvoudig, dit gaat via de officiële website van Schiphol. Iedereen met een laptop, tablet of smartphone kan de reservering voltooien via de browser. Je vult de data in van je vakantie en vervolgens worden de tarieven berekend. Daarna zie je een overzicht met alle parkeeropties die van Schiphol zelf zijn. Ben je akkoord met de tarieven en wil je graag een plek reserveren op P3 Schiphol of een andere parkeergelegenheid van Schiphol? Maak dan de reservering af en je krijgt een bevestiging per mail. 

Veelgestelde vragen over P3 Schiphol

Wil je nog meer informatie over P3 Parkeren Schiphol? Hieronder staat een handig overzicht met veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

De overdekte garage en het parkeerterrein van P3 liggen vlakbij de snelweg, je kan er vanuit heel Nederland gemakkelijk komen. Het adres wat je kan aanhouden als je met navigatie rijdt is: Holiday Avenue, 1118 ZG Schiphol, Haarlemmermeer. Vervolgens is het nog ongeveer 5 minuten voordat je bij de vertrekhallen van Schiphol bent. 

De tarieven op P3 zijn niet altijd hetzelfde, het hangt er vanaf wanneer je op reis gaat en hoe lang. Ook is er een verschil in tarieven tussen de overdekte parkeergarage en het onoverdekte parkeerterrein. 

Je kan uiteraard ook lang parkeren op P3. De maximaal duur is 6 maanden parkeren. De minimale duur die je op P3 moet parkeren is 8 uur, vanaf dan kan je terecht op zowel de overdekte als de onoverdekte parkeerplaats.

Op dit moment zijn er ruim 15.000 plekken op de parkeerplaatsen van P3 Schiphol. Het gaat dan om ruim 5.000 overdekte plekken en ruim 10.000 onoverdekte plekken. Ook biedt P3 ruimte om elektrische auto's op te laden, er zijn 12 laadpunten speciaal hiervoor aangelegd in de garage van P3. De laadpunten zijn niet te gebruiken voor auto's die op de onoverdekte plekken staan. Ook zijn er speciale plekken voor mindervaliden, deze zijn minder ver van de shuttle bus vandaan.

Dit kan uiteraard gebeuren, echter gaat er elke 10 minuten een shuttle bus van en naar de vertrekhallen van Schiphol. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je net te laat bent voor een net wegrijdende shuttle bus, er staat binnen no time een nieuwe klaar!