Q-Park Schiphol

 

Q-Park Park & Fly Schiphol

Voordat je op reis gaat via de luchthaven Schiphol moet je aan heel veel dingen denken. De spullen inpakken, vliegtickets checken en natuurlijk de vertrektijden in de gaten houden. Dan komt daar bovenop ook nog het feit dat je naar Schiphol toe moet komen, en dat je vanuit daar ook weer terug moet naar je huis. Het liefst ga je uiteraard met je eigen auto, maar dan moet je wel kiezen voor een goede plek om je auto te parkeren bij Schiphol gedurende je reis. Q-Park Park & Fly is hier een goede optie voor. Deze parkeerplaats is dichtbij Schiphol en bovendien kost deze dienst niet zo heel veel. Je reis begint zonder stress als je gebruik maakt van de parkeerplaatsen van Q-Park Park & Fly.
 

Samenwerking Q-Park en Connexxion?

Q-Park Park & Fly werkt samen met Connexxion. Connexxion is een van de grootste busbedrijven in Nederland, en Q-Park heeft een groot aantal parkeerplaatsen verspreid over het hele land. Door deze samenwerking is er een unieke mogelijkheid voor het vervoeren van de passagiers van de parkeerplaats naar de luchthaven. Connexxion heeft veel ervaring in het op tijd vervoeren van passagiers, dus je hoeft je geen zorgen te maken over of je wel op tijd komt of niet. Er wordt altijd een schatting gegeven van de tijd van de bushalte naar de vertrekhal van Schiphol. Dit krijg je allemaal al te weten bij het plaatsen van je reservering. Natuurlijk kan het door de verkeersdrukte op dat moment een paar minuutjes afwijken, maar ook daar wordt uiteraard rekening mee gehouden.

Hoe kom je op Schiphol?

Maar hoe kom je dan vanaf de parkeerplaats bij de vertrekhal? Dat gaat erg gemakkelijk. Er is een speciale bushalte geplaatst aan de buitenkant van de parkeerplaats. Vanaf deze bushalte gaat er 10 keer per uur een bus naar Schiphol. Afgezien vanaf 01:00 tot 05:00. In deze nachturen moet er gebruik worden gemaakt van speciale nachtbussen. Deze gaan iets minder vaak, namelijk 2 keer per uur. De dienstregeling staat in principe vast, maar het wordt aangeraden om voordat je vertrekt nog even te checken of alles nog steeds zo gaat als dat jij het verwacht. Vanaf de bushalte is het 15 minuten naar de vertrekhal. Dit kan dus iets afwijken, maar het zal nooit erg veel zijn.

Kosten van Park & Fly

Bij Park & Fly betaal je relatief weinig voor je parkeerplaats. Hoe langer je er een plaats reserveert, hoe minder je betaalt per dag. Dit gaat tot een maximum van €3,36 per dag. Dit tarief betaal je vanaf een minimaal verblijf van 22 dagen. Tot en met 7 dagen betaal je een vast tarief van €39,50. Dat maakt deze parkeerplaats minder geschikt voor mensen die op een korte zakenreis gaan of slechts een weekendje weg zijn. Deze kosten zijn wel inclusief gratis vervoer met de Connexxion bussen van en naar Schiphol. Dit gaat tot een maximum van 5 personen. Je krijgt dus maximaal 10 kaartjes voor de busreis tussen Schiphol en de parkeerplaats van Park + Fly.

Hoe zijn de parkeerplaatsen?

Alle parkeerplaatsen van Park & Fly zijn overdekt. Je auto staat dus altijd droog op deze parkeerfaciliteiten. Dan zijn de kosten dus relatief nog minder hoog aangezien je bij andere bedrijven vaak de goedkoopste plekken kunt krijgen, die niet overdekt zijn. Hecht jij waarde aan het feit dat je auto droog staat gedurende je reis? Dan zit je bij Park & Fly wel goed. De parkeerflat ligt in Spaarne, aan de buitenkant van Hoofddorp. Natuurlijk is deze flat goed beveiligd en zal er niks gebeuren met je auto terwijl deze hier staat opgeslagen.

Hoe krijg ik een ticket?

Je kunt online reserveren op de website van Q-Park. Met een paar klikken reserveer jij een plaatsje op de parkeerfaciliteiten van Q-park. Je ziet altijd hoeveel plek er nog is en als jij ruim van tevoren reserveert zal er altijd plaats zijn. Nadat je hebt betaald, wat natuurlijk via de bekende online betaaldiensten kan, krijg jij een E-Ticket met een QR-code. Deze code is ook gelijk je entreebewijs voor de parkeergarage. Je laadt de code op je telefoon en laat deze scannen bij de entreepoortjes. Makkelijker dan dat bestaat niet!
Prijzen Vanaf
3 dagen   - €39,50
4 dagen   - €39,50
5 dagen   - €39,50
6 dagen   - €39,50
7 dagen   - €39,50
8 dagen   - €42,50
9 dagen   - €45,50
10 dagen - €48,50
11 dagen - €51,50
12 dagen - €54,50
13 dagen - €57,50
14 dagen - €60,50